today's plans

Olagat hår, inget smink och otroligt trött sitter jag fortfarande i min säng och väntar på att tiden skall gå lite frammåt. Efter att jag skrivit klart detta inlägg skall jag börja med att fixa mig lite och byta kläder, gå ut med hundarna och sedan börja söka mig till stan för idag jobbar jag 16-23. Kommer väll hem vid midnatt. Som tur har jag ingen skola imorgon!
Jenni Villanen
23.02.2014 kl. 14:19

Goodnight my lovely readers ♥

Jenni Villanen
20.02.2014 kl. 23:03

Happy Birthday Sofia

Grattis på 19 års dagen Sofia. Du betyder massor fast vi inte träffas lika mycket som förut. Puss.
JenniVillanen
20.02.2014 kl. 10:53

Beautiful friends

Två bilder på mina vackra vänner som jag knäppte i skolans studio igår.
Jenni Villanen
19.02.2014 kl. 14:30

Trevlig Tisdag

Hej, jag glömde bort min blogg. Det händer massor både sådant jag borde göra och sådant jag inte har tid för, men sånt är väll livet.

Pappa ringde idag från andra sidan finland och frågade om jag har reservnycklar till bilen, för han hade råkat ta med mina nycklar dit. Som tur har jag annars hade nog helvetet varit lös här.

Jenni Villanen
18.02.2014 kl. 17:40

Happy valentines day!

Foto: Rebecka 
Jenni Villanen
14.02.2014 kl. 11:58

-

Idag är en dag full med jobb och skolarbete exakt hela dagen. Började skolan kl. 8 idag och här har jag jag suttit och kämpat lite till och från även kollat in mässan i festsalen en sväng. Nu skall jag ta och köra lite ärenden och sedan till Eos. Kl. 17 har vi junior i smedsby och sedan så jag kommer hem vid en åtta tiden ikväll blir det att skriva klart det jag egentligen skulle ha klart tills idag... Men sådana dagar får man ta. Vi hörs!
Jenni Villanen
12.02.2014 kl. 12:57

Before traveling/moving to Finland

I morse lyssnade jag på X3M medan jag stod och sminkade mig och där räknade de upp tre saker som de "varnar" för på resebolag utomlands då folk reser till Finland. Som när vi åker utomlands hör det till södern t.ex. så hör det ju till att ge dricks. Det gör det ju inte här, vi ger ingen dricks och får vi dricks tror vi att något är fel.

Tyckte det lät lite inftessant och tog såklart nyfiken som jag var och googlade upp vad som varnas för utomlands. Som såklart är självklarheter för oss... Några saker som kom up på många olika ställen var:

  • Ta av dig skorna, direkt då du kommer hem till någon ta av skorna av och tro inte att du slipper hem innan kaffe och bulla har blivit serverat.
  • Det finns inget sexuellt med bastun, och man sitter i bastun utan kläder.
  • Säger du att "vi kan ta en lunch någon gång", ja då förväntar sig hon/han att du också skall ringa
  • Dyk inte upp vid någon om du inte meddelat före, annars finns det chans att de inte öppnar dörren och släpper in dig
  • Bli inte förvånad om mycket beställs och betalas med telefon, de är inte bara för att ringa med mera.
  • Slöa inte, finländare är alltid i tid ocftast lite före.
  • Sist men inte minst, kommentera aldrig Finlands ishockey lag eller fundera högt varför vårat västra grannland är bättre på oss i sport eller har mera framgångsrika artister.

Rätt intressant. Sådant man inte tänker på men som faktisktstämmer.

Jenni Villanen
11.02.2014 kl. 12:15

We have fun in the school

Jenni & Rebecka
11.02.2014 kl. 10:05

one of these lovely days

Jag har inget att berätta, bara att jag haft några mindre bra dagar här men det känns bättre nu. Bortsätt från min älskade pms som smög sig på idag, det ansluter inte riktigt i mitt huvud idag märker jag. Svårt att koncentrera mig på något och förså vad folk säger till mig eller vad jag läser. Mysigt.

Idag kan vara en bra dag att städa och tvätta kläder eller kanske bara mysa ner i sängen och sova bort hela dagen. Det bestämmer jag sedan på jag kommer hem

Jenni Villanen
10.02.2014 kl. 13:49

Kan inte denna dag vara över redan

Misslyckadess med att koka kaffe, det förklarar denna dag rätt så bra.
Jenni Villanen
09.02.2014 kl. 14:40

But just because it burns Doesn't mean you're gonna die

Jenni Villanen
08.02.2014 kl. 17:45

Vardagslyx

Igår efter junior blev jag bara tvungen att svänga in via butiken och handla lite tulpaner efter att jag sett alla bloggar med så vackar och uppiggande blommor tyckte jag att jag också behövde lite sådanna i mitt rum!
Jenni Villanen
06.02.2014 kl. 17:59

Tips och svar på kommentar

Såhär ser min pigment inpackning ut, och går att köpas på frisörer och även på Emotion innen i stan. Jag är riktigt nöjd med den, använder man den regelbundet ca. en gång i veckan hålls färgen dubbelt så länge och man behöver inte färga håret lika ofta. Detta beror ju förståss också på hur snabbt eller långsamt ditt hår växer, hur ofta du tvättar det osv.

Den finns i färgerna: Vanilla, Latte, Toffee, Cacao, Coffee, Plum, Pepper, Caramel, Silver, Honey, Mandarin, Curry och Black.

Jag själv har använt mig av färgen Pepper då jag hade rött hår och Mandarin nu då jag har orange hår. Men förra gången gjorde jag ett undantag för att få en rödare färg och blandade båda två.

Ett minus är att den inte vårdar håret, utan bara ger färgen. Så har du tort hår, rekomenderar jag att blanda i lite hårinpackning eller balsam i färg masken, eller använda efter.

En sån här kostar ca. 15 euro (200ml, finns även "engångs" som är mindre och kostar runt en 6 euro), beror lite på var man köper och räcker väldigt bra! Har använt den så lite på senaste tiden så har inte "exakt antal tvättar" och det beror också på hur mycket man använder den och hur långt och mycket hår man har osv.

Men den rekomenderas.

Jenni Villanen
05.02.2014 kl. 10:37

Sömproblem

Detta med att vakna upp i tid är inte min riktigt min grej som vi säkert alla vet vid dethär laget, och det fick jag lida ut av idag igen. Vaknade 7.30 då jag egentligen skall sätta mig i bilen och köra iväg efter Rebecka, så vi (läs: jag) bestämde att börja kl. 9 i stället.

Jag har kommit underfund med att det är mörkret jag inte klarar av. För att hålla igång måste jag göra något hela tiden annars somnar jag genast, då jag somnat är det omöjligt att stiga upp, kan sova över 12 timmar i sträck utan problem. Hoppas vi har c-vitaminer hemma, så jag skulle bli lite piggare på dagarna och inte behöva gå på övervarv hela tiden, och sedan inte få sovt på kvällen. Detta verkar inte ha någon lösning märker jag...

Jenni Villanen
05.02.2014 kl. 10:22

Tisdags stress

Idag är en dag då jag känner mig bakfull, fast jag inte har någon andledning till det. Torr i halsen och sjukt i lungorna, jätte törstig är jag också... Söt whiskey röst och aningen sjukt huvud. Mysigt, alltid lika trevligt då man håller på att bli sjuk.

Igår hade jag en dag full med program. Jobb, simning, hem och äta och sedan hälsa på Fia. På kvällen somnade direkt jag kom hem innanför dörren. Nästan.

Idag fortsätter det med nästan lika mycket program, usch vad jag tar ut mig. Behöver vila, hinner inte, orkar inte, klarar inte av att det det lugnt. Nu efter skolan skall jag för hem Rebecka och sedan in via Eos och fundera lite mera på jobb där, efte det skall jag vika in via Emma på en kaffe och lämna en tågbiljett åt henne. Sedan skall jag ännu via någon butik. Kanske jag hinner ta det lite lugnt i kväll i alla fall.

Jenni Villanen
04.02.2014 kl. 12:18

Welcome February

I fredags drog jag ut på bar, eller Ollis rättare sagt i brist på sällskap och underhållning här hemma (jo det lät rätt konstigt och betyder inte alls det ni tror). Träffade Emma och co. där och senare på kvällen/natten träffade jag även Jenna som jag inte pratat med sedan nian i högstadiet, fastän vi är grannar och var bästisar i dagis och lågstadiet.

Igår hamnade jag på nattskift, och tipaton tammikuu är ju slut nu. Alla som bor i finland vet väll vad det är? Då typ hälften av finlands befolkning tar en vit månad i januari och barerna blir helt öde. Så det var rätt brottom.

Idag mår jag sämre än igår morse , känner mig mera bakfull än då jag var på krog... bilden ovanför förklarar rätt bra hur mina sista fyra timmar har sett ut. Pyamas, ljus och film. Hur har er helg varit ?

Jenni Villanen
02.02.2014 kl. 18:34

feelings

Idag hatar jag någon jag egentligen älskar. 

Men det är ok.

-
01.02.2014 kl. 23:12

I never think of the future - it comes soon enough.

 

JenniVillanen
31.01.2014 kl. 11:27

Ny hårfärg

Före:Efter:Har jag färgat håret? Nej. Ville bara visa skillnaden efter att jag använt min pigmenthårinpackning, som jag tror att jag visat här på bloggen förr en gång. Kan visa den igen om någon vill, kommentera isåfall.

JenniVillanen
31.01.2014 kl. 10:46

Kerttu

JenniVillanen
30.01.2014 kl. 11:56

Svar på fråga om slutarbete.

Fick en Anonym fråga om vad mitt slutarbete är.

Först och främst vill jag bara berätta att jag inte bits :) och sedan att mitt slutarbete är en tidning. Kommer bli en ungdomstidning för tjejer, med temat att tro på sig själv, ta inte livet allt för hårt och att du duger som du är. Typ. Så är det som det ser ut nu, kanske hinner jag ändra mig eller så blir det bara helt änkelt inte som jag planerat, ingen vet.

Ni kanske får se den sen, eller delar av den. Beror på hur nöjd jag blir, och om jag minns det. Ni kan ju påminna mig sedan i april/maj.

Jenni Villanen
29.01.2014 kl. 12:06

Good morning!

Vet ni vilken som är den mest uppiggande repliken man kan höra på morgonen då man borde stiga upp?  Jag kan berätta er i allafall.

"Godmorgon Jenni! Klockan är halv åtta och det är minus 17 grader  där ute, du kanske borde stiga upp om du börjar klockan åtta"

Jenni Villanen
29.01.2014 kl. 09:20

Skola,träning,jobb

Idag har jag hunnit tränga in allt jag borde göra lite mindre av. Skola 9-14, simhallen 15-17 sedan jobb 18-22. Kanske inte göra mindra av, men inte stressa lika mycket.

Borde ta det lugnt och inte ta ut mig så mycket, tyvärr är jag ju den personen som behöver mycket att göra annars får jag inte sovt (eller inte hålls vaken, kan ju gå den vägen också) och går längs väggarna där hemma. Men sedan får jag ju inte stressa heller, för nu vet vi ju alla hur det slutade sist, ett epilepsi anfall. Inget stort men man vet aldrig hur nästa blir, om ett kommer. Vilket vi jobbar för att inte det skall komma!

JenniVillanen
27.01.2014 kl. 13:44

Skolan

Idag har jag alla orsaker för att stanna hemma från skolan, förutom feber. Ont i hela kroppen i princip och huvudvärk... Dessutom for jag hem från skolan igår och sov hela gårdagen. Men här sitter jag. Slutarbetet är ju hur viktigt som helst ju, så vad kan man? Märkte idag också att det är vecka 4 och denna period tar slut vecka 7. Sedan har vi bara nästa period då vi har ännu mera extra ämnen att göra... Stress. Nu skall jag lägga upp en tidsplan för mitt slutarbete och fortsätta jobba.
Jenni Villanen
24.01.2014 kl. 10:14

 

JENNI VILLANEN

19år, Vasa, Österbotten.

jenni.villanen(at)gmail.com

Vill du KOMMENTERA? gör dett då genom att tryck på inläggets rubrik för att komma till kommentarsfältet! Lycka till så hörs vi! :)

Follow on Bloglovin Tourn bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

 

Följ mig på instagram : @JenniVillanen

 

www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!