RIGA DAG 1(bilder)

Tja! Här i Riga är allt riktigt bra. Man märker också att det inte är alls länge sedan de hörde till Ryssland... mycket ser nästan fallfärdigt ut utanför stan, men det finns mycket fina byggnader också. Tror det är nyttigt att vara här, man kommer läsa sig mycket.

Idag har vi varit på sightseeing både i nya och gamla delen av Riga, det är faktiskt riktigt fint och man märker att de är stålta över vad de har här. Priserna på varor i butiken är ungefär hälften av vad de är hemma, tex. Igår då jag och Rebacka handlade en kasse mat med frukter, pasta, maletkött, kryddor. Osv blev det endast 15euro(!!) och en Bigmac måltid på McDonalds idag kostade 3.95 euro, kläder är däremot i samma prisklass om de är utländska klädmärken och sådana som vi också har hemma.

Här ska ni få lite bilder från idag och komihåg att kolla in Rebeckas blogg också för mera bilder tex. bilder på var vi bor! Klicka HÄR!

Guidad sightseeng ute på stan, vi hade dessutom med oss två franska studerande som också är på utbyte/praktik.Alla vi studerande från Finland, våran lärare och guider (högra sidan).Rebecka är glad (?)Jag och Rebeckus uppe i ett kyrkotorn därifrån man såg hela RigaGuidena berättade om en legend att ju högre man rörde på statyn destu mera lycka kommer man att få.Vi såg regnbågen i en vattenfontän efter att varit och ätit på stan ikväll.

 

Och så laddar jag ju så ofta som möjligt upp på instagram som ni kan kolla här i sidan → eller på @jennivillanen

Jenni Villanen
23.04.2014 kl. 22:15

Nu är vi påväg

Tänkte berätta lite om dagens schema vi har. För tillfället sitter vi på tåget till Helsingfors och har redan gjort ett byte i Sejnäjoki. När vi kommer Tikkurila tar vi bussen till flygfältet. Efter att vi checkat in och gått säkerhetskontrollen skall vi söka lite mat vanta på flyget till Riga. Vi kommer att få gå runt på flygfältet ganska länge eftersom vi kommer dit vid kl. 14 och flyget far kl. 18... 

När vi sluppit ända fram till Riga så får vi  skjuts till skolan vi ska vara på denhär veckan och där blir vi bjuden på mat! Sedan skal vi väll kolla in var vi skall bo och så somnar vi säkert rätt så sabbt efter en heldags resande!

Jenni Villanen
22.04.2014 kl. 10:49

Vädret i Riga just nu

Jenni
21.04.2014 kl. 20:38

Fyra senaste bilderna på min telefon

Fyra senaste bilder som finns på min telefon.

Bild nummer ett ser ni en sådär ja passligt dålig bild å mig. " Nu skall jag ta en bild på mig så att skolan synns bakom då det är sista lektionen jag hade just" var min tanke och där ser ni resultatet. Inte lika gripande som jag ville....
Bild nummer två är då jag och Emma tog en spontan promend samma kväll.

Bild nummer tre är den jag skickat åt mina vänner idag då de frågar hur det går med packningen, nästan klar! Hoppas ni förstår min sarkasm eftersom den ser likadan ut ännu, alltå tom.

Bild nummer fyra är en liten at the moment bild. Borde sova

Jenni Villanen
21.04.2014 kl. 00:17

Glad påsk

Jenni Villanen
20.04.2014 kl. 19:44

Papaoutai

Jenni Villanen
15.04.2014 kl. 17:50

Good moring

Go'dag! Sitter och äter frukost för tilfället, vilket jag inte ofta gör mera än att dricka en kaffekopp. Klockan tolv börjar mitt jobbskift och slipper hem kl. 18.

Annars har jag också en hel del annat som står på min to do lista/ shema idag men vi får se vad jag hinner med av det. Siktar i allafall på att hinna med allt. Men nu skall jag dricka upp resten av mitt kaffe och dra iväg till jobbet om tio minuter!

Jenni Villanen
12.04.2014 kl. 11:13

Stress och tjat

Det närmar sig och stressen ökar. Fysik provet är godkänt och manuset skrivet. Kvar har jag ett projektarbete som skall inlämnas ikväll och mitt slutarbete som skall presenteras nu på onsdag. Sedan då allt är klart är det mindre än en vecka kvar tills vi åker till Lettland.

Känns som att jag har tjatat om detta med Riga åt er och alla andra nu alldeles för mycket men nu är det inte alls långt kvar! När vi sedan kommer hem den 17 maj, har vi endast 13 dagar kvar tills vi tar examen den 30 maj! Helt otroligt att jag snart gått ut andra stadiet, jag som just började. Vi hörs ♥

Jenni Villanen
11.04.2014 kl. 14:49

When you have too much to do...

Jenni Villanen
10.04.2014 kl. 12:21

Vardags utmaning på Instagram

Dag 1. Gjorde trafik skyltar till säkerhetsvakterna som behövde dem på kulturtävlingarna vi hade de tre kommande dagarna. Lagade i ordning i gymnastiksalen också.

Dag 2. Tävlingarna börjar och medieassistenerna jobbar. Vi fick filma in allt som hände på scen, riktigt roligt att se på allas danser faktiskt. Dag 3. Tävlingarna fortsätter.Dag 4. Träffade Emma och gick på café, vi sökte upp detdär nya YLIKIVA som öppnade första april i Vasa. Jag ger det 3,5 i vitsord på skalan 1-5. Riktigt mysigt, kommer nog hitta mig själv där igen.Dag 5. Fick hoppa in och hjälpa till på jobbet och sedan slapp jag äntligen hem. På kvällen for vi till Janina och dem för att kolla på the voice of Finland

Jenni Villanen
05.04.2014 kl. 21:05

Statusuppdatering

Idag är vi STAFF på någo tävlingar som hålls i skolan, dessutom är vi gratis arbetskraft och måste vara här till kl. 20 ikväll.
Jenni Villanen
01.04.2014 kl. 16:03

Torsdag 27 mars

Idag har jag hunnit med en hel del. Skola, lämna in råversion av slutarbetet, lite jobb på Nyktis och en timmes promenad i solen. Ännu har jag en hel del att göra bara jag hinner och kommer i gång! Men nu tänker jag dricka en kaffe kopp och njuta av att bara sitta en stund och inte göra någonting. Det förtjänar jag.
Jenni Villanen
27.03.2014 kl. 18:55

Slutarbete

Nu då gymnasiet skrivit alla studentskrivningar börjar min stress med slutarbete. Därför är det rätt tyst här på bloggen också, för jag har andra grejjer jag måste fokusera på just nu. Puss, vi hörs.
Jenni Villanen
22.03.2014 kl. 15:19

Migrän

Igår vaknade jag med migrän och mina migrän mediciner var slut (borde förnya receptet märkte jag nu). Hittede någon burana längst inne i skåpet och gick tillbaka och lade mig i sängen. Men då det känns som om huvudet håller på att explodera är det verkligen inte lätt att sova. Mamma fick komma med mat, något att dricka och mera burana under hela dagen och först kl. 19 steg jag upp med huvudvärk fortfarande. 

Idag vaknade jag också med huvudvärk, men kämpade mig ändå till skolan. For bara hoppas jag orkar vara här hela dagen... 

 

Jenni Villanen
17.03.2014 kl. 09:05

Random

Jag vill ha sushi, jag måste köpa svart nagellack, jag borde köpa pigmentbalsam, jag vill sova.

Det förklarar min dag ganska bra. Sitter i skolan för tillfället det är bara då "jag har tid att blogga" eller kommer på att jag borde göra det. Idag har jag jobbat lite på en musikvideo och lite på slutarbetet.

Annat som händer denna vecka är möte med en lärare efter skolan idag och skolning ända till 17.30 imorgon. Lite jobb planering på onsdag och sedan blir det lite jobb också på kvällen och troligen lite jobb på torsdag eller fredag också.

Sådär btw börjar mitt hår bli långt, wohoo happy_kid.

Jenni Villanen
10.03.2014 kl. 12:26

Day countdown

Idag är det sjunde mars vilket betyder att det är:

  • Ca. 28 dagar kvar tills mitt slutarbete och alla andra uppgifter i skolan skall vara klara.
  • 46 dagar tills jag åker iväg till Riga
  • 71 dagar tills jag kommer hem igen.
  • 84 dagar tills jag tar examen
  • 118 dagar tills jag åker till London på examensresa med Åse och Karo
  • 198 dagar tills jag fyller 19 år!

Jenni Villanen
07.03.2014 kl. 13:05

Hemlis

Vill ni veta en hemlis?  När jag var liten trodde jag att allas pappor pratade finska och allas mammor svenska, för så var ju min mommo och moffa också och mina första bästa kompisar! Haha, i början av lågstadiet fick jag ju veta att så var det ju inte alls, inte ens nära på av alla mina kompisar hade så... lite svårt var det att förstå också, varför var det inte så?! Hups.
Jenni Villanen
03.03.2014 kl. 09:37

Today's problems

Trevlig lördag och hoppas ni har det bra. Själv lider jag till och från ännu men en sväng via butiken har jag hunnit och orkat så det är ju ett bra täcken, eller hur?

Min kropp har samlat på sig otroligt mycket vätska på den senaste tiden, troligen av min medicin jag äter mot epilepsin och jag vet inte riktigt vad jag skall göra nu... Men handlade hem lite vätskedrivande frukter, och skall försöka få i mig lite mindre salt som samlar på sig vätska så hoppas vi att det hjälper lite... Om inte får vi se vad vi gör istället.

Jenni Villanen
01.03.2014 kl. 16:33

Idag är ingen vanlig dag för idag fyller min bästa vän!

Grattis på 19 års dagen Emilia! I brist på bilder, får du en extremt gammal bild på oss två och en som jag tjuvade fårn din instagram (@emiliaklavus). Men grattisgrattisgrattisgrattis, du betyder massor och massor för mig, å ja vet int va ja ska ta mig till sen då vi studerar och bor på olika håll i finland <3 Love u
Jenni Villanen
28.02.2014 kl. 17:08

Waiting för my death

Idag ligger jag och väntar på döden i min säng och proppar i mig burana. Mensvärk.

Men för att få ut något av denhär dagen har jag just lagt i en hårinpackning och tänkte snart fixa ögonbrynen om jag orkar stå... Ja ni hör ju hurudan dag detta är. Vi hörs.

Jenni Villanen
28.02.2014 kl. 17:03

Kaffe och loppis

Idag träffade jag Emma utanför Finess i Smedsby klockan halv ett, vi gick och drack en kaffe och själv åt jag en kolawiener, mums.  Efter gick vid till Fyndis som de öppnade klockan ett. Inget fyndade jag heller. Men trevligt hade vi och efter loppis åkte Emma hem för att fortsätta läsa på studenten och jag var på väg till Suvi Kirppis i Sunnanvik men ångrade mig så jag bestämde mig för att åka hem jag också! 

Övre bilden är från Emmas instagram, @emmaruu

JenniVillanen
26.02.2014 kl. 16:43

Vin

Skulle jag ha en vinflaska hemma och vore de nu så att jag gillade vin så skulle jag nog hälla upp ett glas nu. Det känner jag på mig. Men tyvärr har jag inget vin hemma och inte heller gillar jag vin så det får nog vara för denna gången.
Jenni Villanen
25.02.2014 kl. 23:01

Morning coffee

Vet ni saker man inte vanligtvis får göra? Hur roligt det är när man har möjligheten att göra det... Igår lackade jag naglarna då jag visste att jag inte behöver kämpa med att ta bort det innan i slutet på nästa vecka! Awesome! Haha, ibland lyser små saker som det upp vardagen.

Men nu sitter jag och sörplar i mig ett pannstått kaffe, som smakar usch och väntar på Åse och Karo som är påväg hit med sushi! Och i mitt senaste sms står det såhär " Ååå skick sen då ni startar från stan, så får ja vet när ja måst börja panik städa mitt rum XD"

Detta inlägg berättar ganska mycket om mig, märker jag nu.
Jenni Villanen
25.02.2014 kl. 12:24

Would you give your jacket to Johannes?

Såg denna på Keelas blogg och var helt gråtfärdig då jag sett den klart. Med tanken på hur många som bara låtit honnom sitta där och frysa, men också hur fina vissa människor är att vara så omtänksamma, bara att ge sina vantar åt honnom! Se den, tänk sedan efter några gånger, skulle du ?
Jenni Villanen
24.02.2014 kl. 09:00

Sportlov

Sportlovet har börjat, och jag kommer att njuta av det till fullt! Hur skönt kommer det inte att bli med en vecka ledigt från både skola och jobb? Ändå har jag redan massor med planer för veckan, men om jag inte hade dem skulle jag vara så rastlös och gå längs väggarna här hemma... Men de är bara trevliga grejjer som räknas till att ta det lugnt enligt mig som träffa lite kompisar, loppis runda och fira Emilia. Ingen stress med andra ord. Så skönt!

Här kommer lite bilder från förra årets sportlov!

Jenni Villanen
23.02.2014 kl. 23:29

 

JENNI VILLANEN

19år, Vasa, Österbotten.

jenni.villanen(at)gmail.com

Vill du KOMMENTERA? gör dett då genom att tryck på inläggets rubrik för att komma till kommentarsfältet! Lycka till så hörs vi! :)

Follow on Bloglovin Tourn bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

 

Följ mig på instagram : @JenniVillanen

 

www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!