London del två

Andra juli träffades vi på tågstation i Vasa, och tydligen hade alla tänkt på att de inte har salmiak i London.Vi övernattade på flygfältet i helsingfors och vakade i skift. Åkte tunnelbana för fösta gången, cool ja är.Vi släpade sedan väskorna tre kilometer i en otrolig värme vi inte hade väntat oss.Checkade in på hotellet som ni kan se bilder på HÄR. Sedan bekantade vi oss lite med staden.Tidig väckning och frukost innan vi traskade iväg till Madame TussaudsSkall försöka få ihop ett till inlägg med bilder därifrån.Sightseeing. Buckingham palace, big ben, house of parlament, london eye...Shopping och fika innan musikalen.Väntar på att Phantom of the opera skall börja.Nästa dag stod shopping på schemat.Fika på hotellet....På söndag njöt jag av ensamheten på hotellet med friends på tv och regnbågen utanför.På måndag gick vi cirka tolv kilometer för att se tower bridge som vi inte ens orkade gå ända fram till utan nöjde oss med att fotografera den från london bridge.På kvällen njöt vi av en till musikal. Les miserables.På tisdag åttonde juli satte vi på flygfältet hem mot tråkiga Finland. 

En jättebra resa med Åse och Karo.

Det finns ännu massor med bilder att visa om ni vill se.

Jenni Villanen
12.08.2014 kl. 18:47

Bloggens uppståndelse

Som ni har märkt har det varit otroligt tyst här på bloggen och det är bara därför jatt ja har haft annat att göra och ett behöv av lite extra tid och något mindre att tänka på. Så då har bloggen fått stå tyst en stund. 

Bilder från London kommer att komma denna vecka och jag kommer också att kämpa för att få upp andra inlägg hit. 

I morgon är det sista juli och i augusti börjar alla skolan, eller nästan alla. Sommaren går snabbt.

Jenni Villanen
30.07.2014 kl. 19:07

London del 1

Andra dagen i London och jag har blivit kär i både rummet vi bor i och staden. Här skall ni iallafall få se rummet vi bor i.

Första intrycket då man kommer in på vårat rum:

Badrummet med badkar <3

Vårat kök

Utsikten

Dessutom får vi dagstidningen på morgonen

Jenni Villanen
04.07.2014 kl. 14:17

Tjugo bilder från (halva) juni

Jenni Villanen
28.06.2014 kl. 19:12

Det går bra nu.

Jenni Villanen
06.06.2014 kl. 13:07

Skatter

Städar inför examensfesten imorgon och då man storstädar hittar man alltid lite roliga saker. Hittills har jag hittat lite alkohol längst bak i skåpet och en bio biljett som jag fick till julklapp i bokhyllan mellan några böcker. Lite pengar hittar man oftast alltid också så en femma dök upp här mitt i allt. Alltid roligt med saker man glömt att man har. 

Det bästa måste nog ändå vara svärdet. Gjort i trä. Med mina initsialer inristade. Det börjar nog vara över tio år sedan jag såg det sist, och hur glad jag blir av att se och hålla i det. Känner mig precis som då jag fick det av min moffa. Hur glad jag blev att jag också fick ett eget svärd! Hälsningar Cool_flicka_5år_vill_vara_som_sin_coola_kusin.

Jenni Villanen
29.05.2014 kl. 11:52

Sista jobbdagen

 

Sista jobbdagen börjar nu, imorgon denghär tiden är vi påväg till flygfältet och sedan hem mot Finalnd!
Jenni Villanen
15.05.2014 kl. 10:58

#tadetpåallvar

Klicka på bilden och läs.
JV
14.05.2014 kl. 00:47

Dag 19 och 20

Gissar på att det är fullmåne ute, eftersom jag inte kan sova. Har inte kollat ut ännu eftersom då vet jag att jag absolut inte får sovt inatt. Klockan är halv ett och väckning om sju och en halv timme, så har jag tur hinner jag sova några timmar i natt. 

Tänkte visa lite bilder som jag tagit med telefon de senaste dagarna.Igår var vi och filmade en kortfilm vid ett högstadium. Skolan visade sig vara i riktigt bra skick mot mina förväntningar, dessutom var eleverna trevliga och sammarbetsvilliga. Idag blev vi bjuden på kaka på morgonmötet eftersom praktikplatsen var så nöjd med vårat jobb.Sedan på kvällen kom en del av oss på att laga lite middag fast klockan redan var nio.Det blev väldigt svårt att forma ett hjärta mitt i allt.Romantisk middag som vi kokade ihop åt våra kock studerande. 

Jenni Villanen
14.05.2014 kl. 00:24

Martorna jobbar

Idag hade vi inget "workspace" så vi fick sitta i köket hela dagen. Till sist fick vi åka hem lite tidigare. Här ovanför ser ni våran snygga och otroligt professionella storyboard som jag och rebecka ritat till våran kortfilm som spelas in imorgon!
Jenni Villanen
09.05.2014 kl. 15:08

Sista veckan börjar nu.

Sista helgen för våran del börjar snart, och om exakt en vecka kommer vi hem! Egentligen vet jag inte om jag vill hem eller inte... Jag har saknat hem nu i två veckor snart, men tanken på att åka hem gör att jag vill stanna längre. Kanske är det för att jag vet allt som väntar på mig där, men ändå är det inte mycket "dåligt" utan skolan är nästan klar och jag kommer att få examen. Jag har mina vänner där hemma, jag har ett jobb. Denna tanke gör mig väldigt förvirrad. Varför vill jag stanna då jag vet att det är så mycket bättre hemma och värför har jag så lessamt hem i sådanna fall att ja vill stanna?

En dag på jobbet.

Jenni Villanen
09.05.2014 kl. 12:33

Smink och naglar i Riga

Igår då vi skulle hem från jobbet klockan 15 så bad de oss att stanna lite längre eftersom det skulle komma hit lite studerande och fixa naglarna och sminket på dem som ville. Jag naglarna blev riktigt bra, men sminket var nog inte riktigt min stil om vi säger så... och på bilden ser det inte så farligt ut mot vad det gjorde påriktigt. Men lite roligt var det ändå.
Jenni Villanen
08.05.2014 kl. 13:05

Mina funderingar om Lettländare

Nu då vi har varit över två veckor häri Lettland börjar man på riktigt se hur människor fungerar här, hur beter sig och gör. Både på dem jag reser med förståss och lettlänningarna som jag nu tänker berätta om.

En av de första saker man märker är förstås utseéndet och klädstilen. Här kommer några punkter om just det område.

  • Nästan alla män bär någon slags handväska över axeln.
  • Kvinnor "ska ha" kjol eller kostymbyxor och vristerna skall åtminstone synas
  • Inga äldre kvinnor har riktigt långt hår, till axlarna skall det vara. Dessutom skall läpparna vara perfekt linjerade och mörka höga ögonbryn
  • Det är inte alls kontigt att se folk med ett eller kanske båda benen bort amputerade. Synd men sant är det billigare än att gå till läkare flera gånger om det händer något.
  • Det kan vara för att vi är turister och inte har så otroligt brottom överalt men här är de jätte stressade. Jag som trodde vi finnländare var jätte strässade och hade brottom överallt? Flyttar man inte sig så lämnar man under. 

Männen här är riktiga gentlemän och trevliga mot alla, men kvinnorna bryr sig inte utan bara springer på och säger inte ens förlåt om det händer något. 

Trafiken vet jag inte ens vad jag skall säga om, annat än att bussarna kör otroligt hårt. Mitt på en 70 väg kan det komma traffikljus. Ingen använder blinkes utan bara kör utanför varandra! Men då man skall över vägen är det bara att gå, alla stannar tillskillnad från finland där de bara skulle köra hårdare. 

Andra saker jag har märkt är när vi tex. var till ett bageri fick vi gå in utan några krav annat än att ta av oss ytterjackorna. Inga "skydds utrustning" behövdes, man behövde inte sätta upp håret i en toffs heller.  

Poliser går också överallt, hela tiden. Och alla butiker har en ordnings vakt som står och kollar helatiden. När man betalar här så ger man inte pengarna i handen åt kassören utan lägger dem på en "bricka" likadant lägger hon också växelpängarna man får tillbaka där, Känns så oträvligt på något sätt. Jag vet inte. 

Detta var nu det som jag hade att berätta för denhär gången. Säkert har jag glömt något men så är det ändå nästan alltid.

Jenni Villanen
07.05.2014 kl. 13:07

Dag 12

Ursäkta för att dagarna kommer i fel ordning Bilder från söndagen då vi fick till saluhallen och marknaden. 
Jenni Villanen
07.05.2014 kl. 11:44

Dag 14 i bilder (Riga)

Dagen började med att jag och Rebecka stod och försökte kolla ut genom fönstret om närbutiken var öppen, eftersom vi glömt att köpa lunch.Efter att vi köpt lunch så hoppade vi på bussen och drog iväg till jobbet!JobbaJobbaJobba+ en trip, så gårdagens lunch bleb att osta 80centEfter jobbet drog jag och Rebecka till internatet och lämnade kameror och datorer där för att sedan dra till ett shoppingcenterShoppaShoppaShoppaOch inga kläder hittade jag heller....

Sedan på kvällen satt vi bara och chillade och hade lite martamöta och dagsrapport med de andra. När jag äntligen hade hunnit lägga mig hör jag ett galet brak utanför vårat rum och måste gå och kolla.Där hittar jag Rigatrollen som brukar ge sig ut på äventyr om nätterna.Som jag sedan fick föra i sängs efter en liten runda i internatet. 

Jenni Villanen
07.05.2014 kl. 11:14

Dag 12

Vi är uppe i dag tolv redan men jag har inga bilder att visa från de tidigare dagarna. Det har rättare sagt inte hänt någonting speciellt. Vi har allt bra här i Riga i allafall. De senaste dagarna har vi bara chillat och hängt på internatet, varit och upplevt nattlivet här men inte mycket mera än det. Idag är det Lettlands nationaldag, eller något ditåt..? Försökte googla men är inte helt säker, det kan också vara att de gick med i EU. 

Så idag firar Lettländarna hela dagen och natten, så därför har vi ledigt idag också. Sen då vi börjar jobba kanske jag har mera bilder att visa er och jag skall också försöka ha med kameran i fortsättningen dit jag kan ha med den.

Jenni Villanen
04.05.2014 kl. 12:10

Dag 9

Från dag nio har jag endast dessa två bilder från då vi var och åt mat. Och från idag har jag tyvärr inga... men jag och Rebecka var och fotade istan idag, så ni kan ju ta och gå och kolla på hennes blogg så hittar ni säkert bilder där!
Jenni Villanen
02.05.2014 kl. 19:34

Dag 8 i bilder (utflykt)

Jenni Villanen
02.05.2014 kl. 19:25

Vad händer här i Riga

Jag har faktist inte mycket att berätta och inte alls bilder att visa. Tyvärr.

Igår och idag har vi jobbat, vi har varit på två konferenser (egentligen samma men med olik publik) och inget har vi förstått, nästan. Det var nog en man som pratade engelska där också.

Idag fick jag otrolig hemlängtan efter alla mina kompisar, familjen och djur ... Stället vi är på är det inge fel på men det känns lite tomt. Imorgon blir det en bättre dag och då lovar jag bilder. Kram.

Jenni Villanen
29.04.2014 kl. 23:41

Dagens utflykt i bilder, Riga

Idag var vi ute på utflykt till en annan stad. Vi visste egentligen inget annat än att vi skulle ha bekväma kläder för att vi skulle klätra. Vi kom till en äventyrsbana och fick på oss säkerhetssälar och sedan åkte vi uppför liftar upp på en stor backe där vi sedan spände fast oss i stål vaijer och åkte ner till en annan platform ca. 10-30 meter färifrån och så spände vi fast oss igen och åkte ner så ända till början! Riktigt roligt. Sedan fanns det också en bana där man klättrade uppe i träden på stegar och sånt, vilket jag inte tyckte lika mycket om... 

Iorgon är det första jobbdagen, skall bli riktigt spännande :)

Jenni Villanen
27.04.2014 kl. 19:17

Dag tre och fyra i Riga (Bilder)

Innan jag och Rebecka for iväg till våran praktikplats för att kolla så satt vi oss i en park och väntade på att de andra skulle äta lunch eftersom jag och rebecka just ätit frukost orkade vi inte med mera mat.På kvällen hamnade vi på stan först för att äta och ta varsin drink och sedan när vi kom till internatet märkte vi att resten var påväg ut och dansa så halva gänget drog ut för att upptäcka Rigas nattliv.

DAG 4Idag har vi inte gjort mycket. Varit in till stan på förmiddagen och sovit några timmar på dagen ( som jag har gjort till en vana här, vet inte varför). Och på bilden ovanför mig ser ni hur sur jag blev då brandalarmet slog på och det känndes som om man skulle bli döv då man försökte hitta ut. Vi fick sitta uten en halvtimme för att sedan bara gå in, tydligen var det falskt alam, vi har inte i allafall fått veta vad som hände. 

 

Nu har vi för en timme sedan kommit hem från gamla stan där vi satt på en uteservering och åt otroligt god och dessutom billig mat!

Jenni Villanen
27.04.2014 kl. 00:17

Statusuppdatering

Allt bra här. Igår var vi och kollade in våran praktikplats där jag och rebecka ska vara nu i tre veckor och det såg riktigt bra ut! Sedan på kvällen for vi till stan för att äta och efter det kom vi hem för att fixa oss och fortsatte till stan igen. Det blev ganska sen kväll så därför fans det inte tid för att ladda upp bilder här på bloggen men de kommer! 
Jenni Villanen
26.04.2014 kl. 11:30

Dag två i Riga (bilder)

FrukostVi gick ut på stan och hittade en liten marknadHär hittade jag en fin gränd som jag stannade att fotografera och mitt i allt stod det två män som troligen också var turister och pratade bakom mig. Eftersom jag blev skraj drog jag till med ett "ooh creepy" från ingenstans...Vi var lite vilse där ett tag.Och så hade jag Rebecka att posera i vårat fönster då vi kom hem.

Nu får vi se vad denhär dagen bär med sig!

Jenni Villanen
25.04.2014 kl. 09:48

Bilder på vårar boende i Riga

Vi bor på fjärde våningen och kollar man noga kan man se Rebeckas sängöverkast i fönstret eftersom vi inte har gardiner(?), men dem skall de komma och fixa senast imorgon!Hallen i våran legenhet, går man framåt kommer man till Rebeckas rum, till höger så kommer man till mitt och vänster till toaletten.ToalettenRebeckas rum där vi har vårat matbord/bloggbord Mitt rum, borde lägga in kladerna i skåpet jag vet.Utsikten ur mitt rum  

Jenni Villanen
24.04.2014 kl. 14:36

Får se vad dag två bär med sig.

Har just tryckt i mig en stor yoghurt vilken jag säkert kommer att få sjuk mage av. 

Idag har vi ledigt, alltså inga program på shemat. Så vi Rebecka jag och Mira tänkte åka in till stan nu klockan tio. Borde kanske byta bort min pyamas innan det?

Det är så lätt att åka fram och tillbaka här med bussarna, för det första fick vi busskort gratis och för det andra åker alla in till centrum och de går cirka var 10 minut. Det ändå svåra är ju att veta var man skall stiga av... Kanske vi lär oss det sedan då vi varit vilse några gånger för mycket? 

Jenni Villanen
24.04.2014 kl. 09:42

 

JENNI VILLANEN

19år, Vasa, Österbotten.

jenni.villanen(at)gmail.com

Vill du KOMMENTERA? gör dett då genom att tryck på inläggets rubrik för att komma till kommentarsfältet! Lycka till så hörs vi! :)

Follow on Bloglovin Tourn bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

 

Följ mig på instagram : @JenniVillanen

 

www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!