Vinn din önskelista

Voita toivelistasi 

Nelly.Com har ju en jul tävling där man kan göra ihop en egen önskelista och sedan vinna den 18.12! Klicka på vilden för att se min, och gör sedan en egen. Lycka till!

JenniVillanen
24.11.2013 kl. 17:27

Musikal: Sista Chansen

Jenni Villanen
24.11.2013 kl. 16:43

Sunday - Pajamas Day!

Söndag-Ledigdag. Har jobbat både fredag och lördag natt så idag är dagen jag måste vända om dygnet tillbaka, rättväg. Blev aningen ledsen då jag vaknade då det inte fanns något kaffe, men det skall kokas nu och så skall jag fixa en dunder frukost åt mig. Eller så väntar jag bara på att familjen kommer hem med pizza och så äter jag den... Trevlig Söndag mina vänner!
Jenni Villanen
24.11.2013 kl. 14:38

Att mingla bland gamla webcam bilder

Jenni Villanen
21.11.2013 kl. 22:14

Glasögonorm

Igår var jag till optiker på syngranskning, alltid lika nervöst att gå dit. Denna gång visade det sig att min syn blivit bättre, kan den göra det? Något sådant visste jag inte om.

I allafall är jag nu på jakt efter nya bågar, hoppas jag hittar några som passar. Gillar mina bågar jag har nu så galet mycket men eftersom de börjar bli lite sneda och slitna tror jag det lönar sig mera att skaffa ett par nya! Kostar ändå lika mycket att skaffa nya bågar som att skaffa nya linser till mina nuvarande...

JenniVillanen
21.11.2013 kl. 21:58

Minuttabell

Ni vet dagarna som går på minuttabell? Idag har jag en sådan dag, en stressig sådan.

Att först försova mig (tack gode gud för torrschampo!), och att komma på att bilen inte blev tankad igår så jag måste iväg en fem minuter tidigare. På praktiken har jag en fotografering kl. 10 och en klockan 11 efter det skall jag hinna äta luch och redigera bilderna. Klockan 13 bär det av på en fotografering igen. Sedan skall jag hinna till banken, föra ett skattekort så att jag får lön för det jag jobbat nu i hösten. Sedan måste jag tillbaka till stan för en syngranskning, uch om min syn har försämrats massor, sedan om jag hinner blir det att hjälpa till på junior. Äntligen kl. 19 slipper jag hem, lite mat dusch och sömn kommer nog passa bra då!

Inte klagar jag inte, bara aningen mycket!

JenniVillanen
20.11.2013 kl. 09:40

Mångalen_tjej_95

Bild från ifjol

Jag vill sova.

JenniVillanen
18.11.2013 kl. 23:25

Ibland går de inte som man tror

HAHAHA, jag som har skyllt på er här en tid att det är ni som inte kommenterar men det är visst jag som har klickat så att jag inte tillåter kommentarer. Men nu fungerar det som det ska!

Sitter hos Emilia idag efter ett stressigt jobbpass, skall träffa mina favorit monster idag innan de drar iväg på krog och jag hem för att sova så jag är pigg imorgon då ett nytt jobbpass börjar halv 12.  Bilden i inlägget tjuvade jag av Emilia, som vi fotade för några år sedan när vi just lärt känna varandra.

Jenni Villanen
16.11.2013 kl. 17:21

I find it hard, it's hard to find. Well, whatever nevermind.

Hej-hopp i höstmörkret! 

Gästbloggning pågår, av mej Emilia. En kort presentation kanske skulle vara på sin plats eller vad tror ni? Tja, jag är en 18 årig tjej som yrar runt i gymnaiset och försöker få ihop min vardag, mina tankar och mina drömmar. Ett helt vanligt och vardagligt exemplar av arten "förvirrad tonåring" alltså, inget märkvärdigare.

Varför gästbloggar jag då? Jaa det frågade Jenni mig också! Nämen så här är det, jag har haft en egen blogg en gång i tiden och blev lite nostalgisk helt enkelt. Plus att jag och Jenni nyss satt och diskuterade en sak som jag tycker skulle vara vilktig att nämna här. Vi satt nyss ihopsjunkna vid mitt köksbord med varsin blaskig kaffekopp och konstaterade att fy sjutton och järnspikar vad vi är hösttrötta! Definitionen av hösttrötthet låter ungjefär såhär: "ett tillstånd som uppstår under långa, mörka, tråkiga och slaskiga höstdagar då man inte har lust med något, utan helst vill ligga nerbäddad i sängen tillsammans med ett kilo choklad och en stor termos kakao." Lejdon i största allmänhet alltså.

Vi kom i alla fall fram till att ny jäklar måste vi rycka upp oss, eller varandra om vi ska överleva alla vinterns och vårens prövningar för att återigen få njuta av sommar. För det var väll på sommaren allt blev lättare, eller hur? 

Vad ska vi då ta oss till?! Jo, vi klottrade ihop en lista med "mål" eller planer över roliga saker vi ska ha uträttat i höst och vinter. Det ser ut såhär:  

-Komma bort ett tag, t.ex. göra en roadtrip till någon annan stad för att få se något nytt.

-Ha flera mysiga vin&ostkvällar(Läs: vin. Osten är inte så viktig, det låter bara flottare att ha den med.)

-Röra på oss, dra med varandra på promenader och till simhallen och sådant. Det brukar bli lättare att komma sig iväg om man peppar varandra.

-Mysa nere på stan, shoppa julklappar, chilla på kafee o.s.v.

-Planera vår tid bättre, förr var både jag och Jenni de mest planeringsgalna i vårat gäng.(Vissa kallade oss kontroll freaks, vilket Jenni är stolt över..eller hur var det?) Vi hade listor över allt möjligt och vi planerade in en massa kul tillsammans med alla...men nu har vi kommit av oss tyvärr.

Ja, där har vi en början i alla fall. Det slog oss plötsligt att vi har alla mindre än ett år kvar tillsamman här hemma. För vem vet vart alla flyttar efter studenten/examen?! Söta öde vad tiden flyger iväg, snart springer vi alla där i ekorrhjulet, får en 40-årskris och börjar studera på nytt för att vi kommit fram till att vi inte alls gör vad vi verkligen vill med våra liv.

Aja, den dagen den sorgen. Nu, i kväll ska jag och Jenni i alla fall ägna oss åt lite "första hjälpen" mot hösttrötthet. Vi ska slänga ihop en mumsig fruktsallad, värma lite kakao och kolla en feelgoodfilm. 

Kram! :)

 

Emilia Klavus
15.11.2013 kl. 16:33

Statusuppdatering

Det händer mycket just nu, men samtidigt känns det som om saker och ting faller på plats och allt känns som om det börjar bli i ordning! Rutiner i vardagen, hinner träffa mina vänner och tjäna lite pengar på sidan om praktiken.

Nu sitter jag hemma i soffan med mina bröder och kollar tv, om 15 minuter drar jag iväg för att hjälpa till på junior. Imorgon träffar jag Fanny och Sonja efter praktiken och i helgen jobbar jag på Subway båda dagarna på förmiddag! Vi hörs då jag hinner. :)

JenniVillanen
13.11.2013 kl. 16:23

Vera

Vera har kommit in i puberteten, gör katter det? Hon är riktigt sur helatiden, vill inte alls mysa och klockan fyra på morgonen börjar hon ropa och vill ha mat och slippa ut för att kissa. Hon kan ju inte gå i sin sandlåda för att kissa om den inte är städad. Mys.
JenniVillanen
10.11.2013 kl. 15:14

Farsdagen

Hoppas ni har en trevlig dag idag och har köpt något gott eller trevligt åt era pappor som farsdagspresent! Jag vaknade borstade håret och åkte iväg för att hälsa på moffa, åt glass och träffade lite svenska släktingar där. Nu är vi hemma och mat står på shema!
Jenni Villanen
10.11.2013 kl. 15:05

Villamys till max

Igår kväll fick jag ett sms av min vän Fanny som jag träffar allt för sällan. Vi bestämde oss för att göra något roligt idag och då jag slutade jobbet idag packade vi ner våra saker i hennes bil och körde ut till hennes villa. Och nu förstår jag inte varför jag inte drar ut till villor oftare med mina vänner? Trevlig fredagskväll!
Jenni Villanen
08.11.2013 kl. 22:14

Kommentar

Fick tillochmed ett mail om detta, men vad gör jag inte för er? Jag vet att det är svårt och störande då det inte finns en skild knapp för det me nu har jag just lagt en instruktion här i sidan! Hoppas den hjälper :)

JenniVillanen
07.11.2013 kl. 19:21

Filmtips

Vet  ni dagar då man känner att man bara vill ta och bädda mer sig i en säng och aldri mer stiga upp? Idag är en sådan dag. Denna dag tänker jag ta ocg fira med lite film (som jag gärna vill ha tips på), Ben&Jerry's glass och en tidning som jag tänker bära av till butike nu och köpa. 

Då jag tänker jag ta och bädda rent i min säng och tända lite ljus, söka fram en sked, lägga på filmen och inte stiga upp ur min säng idag mera! Men nu vill jag ha filmförslag! <3

Jenni Villanen
07.11.2013 kl. 18:14

Kommentar

Vet ni? Ni är otroligt lata. Kommentera.Ni vet hur man gör. Svarar på frågor jag ställer eller kom med åsikter och funderingar! 

Tack. Klicka på rubriken och kommentera eller på pratbublan med antal kommentarer i. Puss <3

JenniVillanen
06.11.2013 kl. 20:41

Mitt väl ordnade kaos, eller?

Gillas min nya header?  Vi fotograferade med Henna och Adelina i skolan i tisdags. Tycket headern blev lite mig, känner mig sådär just nu, ett väl ordnat kaos och att jag försöker se lugn och sansad ut, ibland bara vill jag försvinna och hinner inte med allt medan jag samtidigt springer runt och skall vara med överalt hela tiden! Så vad tycks?  :)
JenniVillanen
06.11.2013 kl. 13:34

Tisdags funderingar

Vad tror ni att det skulle hända om det var ett sådanthär ruskigt der som det är idag helatiden? Skulle man vänja sig, skulle man bli riktigt deprimerad och alla skulle bli på dåligt humör? Skulle jorden smälta bort?Haha ja tur att inte det är ett sådant här väder helatiden!
JenniVillanen
05.11.2013 kl. 16:28

Skola

JenniVillanen
05.11.2013 kl. 12:03

Ilands problem

En kommentar jag ofta får, eller av en variant den. "Jenni du duschar snabbare än en karl". Ja , men det var ju trevligt eller? Hinner ju med mycket annat så också istället för att stå i duschen en timme.

Så då tycker man att jag hinner hur bra som hällst att ducsha på morgonen innan skolan, för jag behöver ju inte stiga upp mera än en halvtimme tidigare, Nej jag stiger upp en timme tidigare, duschar på 10 minuter och tror jag skall försena mig från skolan. Och nu ligger jag i min säng fullt påklädd med vått hår och osminkad. Skall gå och starta bilden om 20 minuter, så inte har jag någon brottom ännu! 

Varför stressa och vakna så tidigt , då jag skulle ha kunnat sova 40 minuter till?

JenniVillanen
05.11.2013 kl. 07:04

Spara pengar

Ni vet då man fått eller hittar pengar som man inte alls visste om? Och det hände idag vilket var riktigt roligt som alla säkert förstår. Tyvärr blev hela den summan flyttad till mitt sparkonto, men sedan då de skall användas blir de ju roligt!

Idag har jag varit i gång hela dagen, skola stan och fördelsedags kaffe. Riktigt roligt! Kameran var tyvärr hemma..

JenniVillanen
04.11.2013 kl. 22:13

På tal om Bloglovin

Hade aningen svårt att få min blogg till bloglovin eller att hitta den där, fanns inte någonstans. Så jag fick helt för er skull, så det skulle bli lättare för er, så fick jag maila dem. Nu är mina följare från min gamla blogg flyttade till denna! Wohoo så ni som följde min gamla blogg behöver inte göra något eller börja söka efter denhär min nya blogg på bloglovin! 

JenniVillanen
04.11.2013 kl. 11:37

Bloglovin

JenniVillanen
04.11.2013 kl. 08:31

Ratatas höstlista!

Beskriv din höst i tre ord.- Mys, Film, Vänner
Vad är det bästa/sämsta med hösten? -Mys och film/Regn och kyla
Hur höstmyser du? -Film, cholad, te, vänner
Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? -Filmkväll, kefé och tjejkvällar. Ljus.
Hur ser din höstoutfit ut?
har skol/jobbstarten fört med sig några insikter? -Stress
Vad har du på TO-DO listan just nu?- Hinna med allt och alla
Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Resor, roadtrippar och göra något nytt!
Bästa musiken för regniga dagar? Något man själv gillar, i mitt fall gamla pink och eminem låtar
Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?- Friends är alltid bra och Easy A
Vilka bloggar frossar du i för tillfället?- Mycket småbloggar faktiskt
Vad är den höstigaste maträtten?- Troligen någon soppa
Var hänger du helst under helgen? -Med mina vänner!
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?- Nej men jag kommer nog med om någon vill ha rese sällskap, vill se annat än finland!
Hur förbereder du dig för vintern? Mys.
JenniVillanen
03.11.2013 kl. 18:19

Jobb #1

Som de flästa av er nog vet så jobbar jag för tilfället på två ställen och ett av dem är Subway. Det är faktiskt ett riktigt roligt ställe, trevliga arbetskamrater och trevliga kunder. Nu då jag fyllt 18år så hamnar jag även på nattskift, och ett sådant skift jobbade jag förra natten alltså lördag-söndag natt. 00.00-05.00.

Ett riktigt roligt skift och vi hade nästan upp och ner på hela stället där ett tag men det löste sig. När vi sedan klockan 05.00 stängde var det städ dags och jag skulle egentligen slutat då, en av oss tre skulle ha slutat redan klockan 04.30 och hon sista 05.30 men vi hade så mycket kunder och så lite tid att jag stod och diskade ända till 06.15 då vi alla tre lämnade stället, en timme och 15 minuterextra. Jag var hemma först halv sju i morsse. Trevligt, trevligt.

Men vad gör man inte för varandra? Skulle vi lämnat henne som var tvungen att stänga ensam hade hon stått och diskat ännu då hen som öppnade idag skulle ha kommit.
Jenni Villanen
03.11.2013 kl. 17:04

 

JENNI VILLANEN

19år, Vasa, Österbotten.

jenni.villanen(at)gmail.com

Vill du KOMMENTERA? gör dett då genom att tryck på inläggets rubrik för att komma till kommentarsfältet! Lycka till så hörs vi! :)

Follow on Bloglovin Tourn bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

 

Följ mig på instagram : @JenniVillanen

 

www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!