Tidsfördriv

JenniVillanen
22.01.2014 kl. 13:05

Do you still believe in love i wonder?

Jenni Villanen
21.01.2014 kl. 11:16

Söndag

Go'dag mina vänner! Idag vaknade jag runt 13 tiden av mig själv, helt amazing eftersom man ofta får dra upp mig ur sängen på helger och efter nattskift. Haha.

Idag är en sådan dag då man känner sig bakfull och bara vill sitta i soffan, äta choklad och kolla tv. Men nehej, jobbet behöver mig där redan klockan 18 ikväll, så det är ungefär det jag gör idag.

Kan ju ursäkta mig för att min blogg för tillfället bara handlar om jobb och studier, men det är det som mitt liv handlar om just nu. Sorligt men sant. Fast å andrasidan tror jag de flestas liv gör det, såhär nu i januari med examen och studenten i vår. Att hinna bli klar och läsa på studentskrivningarna osv.
Jenni Villanen
19.01.2014 kl. 14:36

Att jobba natt

Att jobba natt är nästan den roligaste tiden på dygnet att jobba, men också den tyngsta. I natt har jag ett nattskift och på sätt och vis ser jag fram emot det.

Folk brukar tro att det är ett rent helvete att jobba natt då alla fulla människor kommer och skall ha nattmat efter att de varit på krogen, men ofta (obs. ofta) så har vi roligt, stressigt och får stå och hålla oss för skratt.

Det är faktiskt trevligt att jobba på en snabbmats restaurang, kanske inte något jag vill göra i flera år men som ett första jobb på sidan om studierna känns det bra. Man lär sig så mycket om sig själv och människor överlag!

Jenni Villanen
18.01.2014 kl. 16:48

Jag och mörkret går inte ihop

Två av tre morgnar av skoldagarna här i finland efter min resa har jag försovit mig. Har en känsla att jag och mörker inte riktigt går ihop. I spanien vaknade vi varje morgon runt nio tiden fasten vi gick och sova på morgonsidan. 

Igår vaknade jag lite över klockan åtta, fast jag skulle vakna halv. Jag åkte till skolan och kom hem ungefär klockan 13 och somnade genast. Sedan sov jag i stort sett hela dagen till klockan åtta på kvällen, sedan satt jag och facebookade och somnade klockan ett på natten.

Idag på morgonen vaknade jag 20 över åtta och tycket det var en bra ide att sova lite till eftersom jag redan ändå var sen. (Nej det är verkligen inte någon bra idé eftersom skolan börjar klockan nio)

Mina sömnproblem har tydligen vänt och jag har nu stället svårt att hållas vaken och inte att somna. 

 

Jenni Villanen
17.01.2014 kl. 11:05

Fuerteventura, Caleta De Fuste day 8 (back to reality)

Tog ut det sista av vad solen hade att ge oss ✓Sedan hoppade vi på bussen till flygfältet✓Lite trötta efter veckan, och lite flygrädda kanske✓Flyget var en timme försenat det bara blinkade " Helsinki delayed"✓Vi missade tåget till Vasa och lämnade i Helsingfors ✓

Somtur hade våra supermammor redan fixat hotell åt oss där då vi landade så det var bara att hoppa i en taxi.

Nästa morgon började det med hotellfrukost ✓

Hittade också till tåget och var i Vasa redan klockan 13.22 på tisdagen ✓

 

Tack Emma för denhär super resan, att vi hållits sams hela veckan fast våra blodsocker hoppat upp och ner och ibland blivit lite små tjafsas. Men, det var inte första veckan vi bodde tilsammans. Så nu vet du allt för mycket om mig, så nu kommer vi alltid att vara vänner. Tack för allt jag har fått låna av dig som jag glömt hemma och för att du orkat lyssna på mig på kvällarna då jag inte har fått sovt och mina tankar har varit på övervarv.

En resa jag inte kommer att glömma, och gärna gör om. ✓

Jenni Villanen
16.01.2014 kl. 21:18

Tvåtusenfjorton, yolo

Tvåtusenfjorton. Snart har jag levt 19år. Snart förväntar sig också folk att jag skall vara vuxen. Jag vill inte vara vuxen, vuxna är tråkiga och måste ta så mycket ansvar. Jag vill vara liten. 

Lite i efterskott men det är ju fortfarande januari, så kanske det inte är för sent för att berätta om sina nyårslöfetn? Googlar man så står det i allas nyårslöften att bli hälsosammare och börja träna. Klart det är bra löften, bara det inte gr för långt. Bara de inte tar över ens liv helt och hållet. 

Detta år tänker jag leva ett YOLO liv, jo det kaske låter lite 2012 eller 13 minns inte. Men nitton år har jag påverkats av alla, lytt vad alla har sakt år mig. Alla har fått berätta vad när och hur jag skall göra, klä mig och säga. Nu tänker jag ändå lägga stopp för detta. Jag skall leva som jag själv vill, när jag vill och hur jag vill. Stå emot grupptryck. Bli mig själv. Bli stark. 

Att åka till Spanien endast med Emma utan någon förelder eller klass som man alltid haft med, fick mig att känna att jag klarar mig själv. En egoboost.

Tvåtusenfjorton. Dethär året skall jag resa, ta examen, jobba, skaffa en tatuering (denhär gången lovar jag mig själv det), inte tänka på vad folk tycker och tänker om mig, bara jag själv mår bra. Detta år skall bli bra. 

Jenni Villanen
16.01.2014 kl. 11:23

Fuerteventura, Caleta De Fuste day 5-7

Dag fem började som vanligt med frukost i skolen ✓Lade oss ner vid poolen för att sola✓

Vi hoppade på bussen till huvudstaden och hittade shoppingcentret , där det fanns massor med rea,✓

Tyvärr har jag inga bilder färifrån och inte shoppade jag något heller...✓

Mat på restaurang, där vi även blev bjuden på bayleys ✓Passligt trötta men ändå taggade, drog vi iväg på bar ✓

Den kvällen träffede vi även nya vänner från Umeå ✓

DAG 6La oss vid poolen och somnade ✓Sedan skulle vi också gå och minigolfa men det blev inte av✓

Så vi gick till stranden för att sola och simma istället ✓

Det var ungefär det vi gjorde den dagen, chillade ✓

DAG7Dag sju gick ut på att ligga vid poolen och stranden ✓

Sedan gick vi och äta och efter det och fota i kvällsljuset ✓

Fick även börja packa ihop våra saker, tyckte väldigt synd om städerskorna som städat våra rum... ✓

Kan tillägga att bilden är tagen andra dagen, så ni kan ju föreställa er hur det såg ut dag sju ✓

Jenni Villanen
16.01.2014 kl. 10:32

Fuerteventura, Caleta De Fuste day 4

Hittade rätt buss som tog oss till Oasis djurpark ✓
Såg ut som riktiga turister ✓Matade giraffer och flodhästar ✓Var aningen rädda om våra pengar skulle räcka för att betala både maten och kaffet, då vi betalat hade jag fyra cent kvar ✓Red på kameler uppe i bergen ✓

Sedan kom vi hem sju tiden på kvällen, köpte lite mat till hotellrummet och gick och sova redan före klockan nio. ✓ YOLO eller vad säger man. Haha

Förrästen har Emma börjat ladda upp bilder från resan, kolla in hennes blogg här --> http://emaa.papper.fi :)

JenniVillanen
15.01.2014 kl. 23:27

Fuerteventura, Caleta De Fuste day 3

Sol vid poolen direkt från morgonen, fortfarande vit som ett lik ✓Ut på promenad ✓Fina vägar och fint väder ✓Hittade den andra stranden, mycket finare än den vi hade närmare hotellet✓Sådär passligt sura på långsam betjäning ✓Fotografering på G vid stranden i fin solnedgång ✓Mysig bar, karaoke. ✓
JenniVillanen
15.01.2014 kl. 10:10

Fuerteventura, Caleta De Fuste day 1-2

Två ivriga tjejjer som just fått skjuts till Seinäjoki tågstation ✓

Problem med att öppna dörren, "vårt lås är sönder", visade sig att vi bara skruvade myckeln åt fel håll... ✓Startade våran JE diet, där chips hörde till det viktigaste ✓Hittade stranden ✓Sådär passligt trötta hittade vi också ett mat ställe ✓

Gick och sova redan kl. 20.00, sammanldagt 14h tåg, buss och flyg gör en rätt trött ✓
 

DAG2

Frukost i solen ✓

Trötta men glada innan vi drog till stranden ✓MAAAAT ✓✓
Handlat snygga kepsar✓ Poserar ochså sådär passligt seriöst och snyggt, eller...? ✓Hittade billigt dricka✓
 

JenniVillanen
14.01.2014 kl. 18:00

Status

Det var meningen ni skulle få massor med inlägg innan jag åker iväg till Fuerteventura men då min dator blev sjuk så går det inte så bra... Tyvärr. På multitronic sa de att det kan ta upp till ett par veckor vilket betyder att jag kanske inte har min dator då jag kommer hem heller. Men ni klarar er, hoppas jag!

Idag var jag ute och gick med mamma och oj så skönt det var det är så länge sedan jag var ute på en långrunda.

JenniVillanen
03.01.2014 kl. 21:31

Min dator åker på service idag eller imorgon. Och jag borde packa för på söndag har vi Jesses kalas och sedan på kvällen åker jag och Emma till Fuerteventura en vecka, så det blir ju ingen bloggning ändå... Men skall försöka hålla instagram @jennivillanen lite uppdaterad, annars får ni massor med bilder då jag kommer hem. Jag lovar.

JenniVillanen
02.01.2014 kl. 12:33

Nytt åt nya möjligheter eller vad brukar man säga?

Dåligt ljus = dålig kvalité = dålig redigering
JenniVillanen
02.01.2014 kl. 01:13

Sömnproblem

Sömnproblem.

Har någon av er, mina fina bloggläsare sömnproblem? Det känns som att John Blund har övergett mig och jag får inte sovit mera, det kan ha att göra med att mina jobbskift är lite nu som då, ibland mitt i natten och ibland på dagen eller morgonen. Det kan också ha att göra mer att jag stressat en del på senaste tiden eller medicinen jag äter. Då jag äntligen somnar drömmer jag otroliga drömmar, både hemska och roliga. Massor av dem, minns minst 3-4 stycken då jag vaknar på morgonen. Förr minndes jag max en halv...

Vet inte vad det kan vara, försökte just på en gammal huskur, varm mjölk och honung. Hoppas jag somnar snart.Om inte kommer jag sova på tålvslaget imorgon. Gott nytt år.

 

Jenni Villanen
31.12.2013 kl. 03:45

Januari-December 2013

Jenni Villanen
31.12.2013 kl. 00:23

Vad som händer under den närmaste framtiden

  • 27.12 Jobb
  • 28.12 Jobb
  • 29.12 Brorsn fyller 14
  • 31.12 Nyår
  • 6.1 Flyget lyfter till Fuerteventura 
  • 13.1 Kommer hem från värmen 
  • 14.1 (eller 15.1) Till skolan och jobba på slutarbete

JenniVillanen
25.12.2013 kl. 15:01

Min julafton

Hoppar ni hade en riktigt mysig jul igår, det hade jag med släkt, mat och julklappar! Just nu överväger jag om jag skall visa mina julklappar eller inte, vad tycker ni? Vill ni se? Kommentera. 

Vi började julen men risgrynsgröt till morgonmål, öppnade några julklappar och hoppade in i bilden för att hinna till mina kusiner till klockan två. Vi åt massor av mat, delade ut lite julklappar åt lite mera, sedan bar det av hemmåt.

Väl hemma hade Kerttu hittat två choklad askar under julgranen och öppnat paketen och slukat innehållet, tydligen är hennes gamla hundnäsa i riktigt bra skick ännu och hennes hundmage stark, för bra måst hon ännu. Anyway öppnade vi reste av juklapparna, kollade film och bara umgicks med familjen. God jul.

Kan ju erkänna nu att jag glömde kameran igår... men en bild på Vera under granen kan ni ju få!

Jenni Villanen
25.12.2013 kl. 14:15

Godjul

JenniVillanen
24.12.2013 kl. 22:01

What would you do if you weren't afraid?

Jenni Villanen
16.12.2013 kl. 00:25

Julen är överskattad

Det är 15 december och tänk er, jag har alla julklappar handlade redan! Jag som brukar vara ute och stressa på stan ännu bara någon dag innan jul. Så skönt, en sak mindre att oroa sig över.

Julen är snart här, jag som inte gillar julen. Den är överskattad. Ni som känner mig har nog hört det redan några gånger. Jag förstår inte det med att sitta och äta hur länge som helst, sedan skryta om hu mycket och dyra julklappar man fått, är det inte tanken som räknas och att få vara lite extra med dem man gillar. Kanske jag inte behöver säga mera ?

Jenni Villanen
15.12.2013 kl. 13:39

Kära jultomte jag vill ha fred på jorden och....

Jenni Villanen
06.12.2013 kl. 22:00

Min chock har snart lags sig.

Jag har snat sovit tre dygn i sträck.

Kanske jag snart vill äta lite. 

Kanske jag snart vågar leva mitt liv igen.

Jenni Villanen
06.12.2013 kl. 19:47

Försenat men nu är det här!

Aningen försenat kommer jag nu med min nyhet, en nyhet som kanske för er inte är så jätte rolig men för mig är den.

För fyra veckor sedan var jag jätte glad för att slippa skolan i över 14 veckor, men nu är det inte så. Jag slutar praktiken redan om två veckor och tar ett jullov, efter det sätter jag mig i skolbänken pånytt, sex veckor tidigare och med sex veckor för lite praktik. Vaför?

Jag skall börja jobba på mitt slutarbete sex veckor innan alla andra i min klass förutom några. För jag måste hinna bli klar med mitt slutarbete för att få examen nästa vår! 

Varför var radan frågan en gång, och halva svaret fick ni. Men för att förtå och få hela svaret så kommer det här.

Jag skall till Riga. Fyra veckor praktik. I april. Nästa år.

Därför måste jag sluta min praktik här, och börja jobba i skolan så att jag skall hinna med allt innan examen, hur nice är inte detta?

Mera info får ni då jag vet något, wohoo. Jag är så glad, har viljat utomlands sedan förra gången vi var till Rhodos för 3 år sedan. Det är ju ännu ungefär 4 månader, men det kommer gå snabbt. Det går alltid snabt då man väntar på något!

JenniVillanen
03.12.2013 kl. 14:29

På fredag kommer en superbra nyhet!

JenniVillanen
27.11.2013 kl. 16:10

 

JENNI VILLANEN

19år, Vasa, Österbotten.

jenni.villanen(at)gmail.com

Vill du KOMMENTERA? gör dett då genom att tryck på inläggets rubrik för att komma till kommentarsfältet! Lycka till så hörs vi! :)

Follow on Bloglovin Tourn bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

 

 

Följ mig på instagram : @JenniVillanen

 

www.cocoo.se - Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se - Massor av trendiga smycken, klockor, ringar, örhängen, halsband och armband!